عمومی

عمومی

عمومی

عمومی

دام زنده دامداران

اکثر ما از دام زنده برای قربانی در انواع مراسمات استفاده می کنیم اما اینکه دام زنده را از کجا تهیه نماییم خیلی مهم است.دام زنده باید از مرکزی تهیه شود که نکات بهداشتی را رعایت نمایند و زیر نظر وزارت بهداشت باشد.
 

دامداران برای آنکه بتوانند در کار خود موفق باشند ، باید راجع به تغذیه دام زنده و نیاز های آنها ، اطلاعات کافی و کاملی داشته باشند . یکی از غنی ترین منابعی که بتوان برای چرای گوسفندان از آن استفاده نمود، چراگاه (مرتع) است.

اگر محدوده ای که برای چرا دام ها در اختیار دامدار است ، شامل مساحت بزرگ و زیادی می شود ، بهتر است آن را به چندین بخش تقسیم کند و نگذارد گوسفندان علف های بسیار کوتاه را بچرند ، زیرا وقتی ریشه علف از بین رود و کامل قطع گردد ، اجازه رویش دوباره از علوفه دام زنده گرفته می شود.

پس تقسیم زمین ، به دامدار کمک می کند که بتواند نوبتی از چراگاه های مناسب استفاده کند و اجازه رشد علوفه را به قسمت های دیگر زمین بدهد. اگر به هر دلیلی چراگاه های موجود دارای مقدار کمی علوفه باشد ، دامدار می تواند برای تامین غذای دام به او علف خشک هم بدهد .

مرکز فروش دام زنده دامداران , دام زنده با تغذیه مناسب و زیر نظر وزارت بهداشت را عرضه می نماید.
 

چند نکته در پرواربندی گوسفند زنده:

دام باید از مراکز معتبر تهیه شود.
قبل از هرگونه اقدام به منظور پروار بندی باید سلامت دام توسط دامپزشک مورد تایید قرار گیرد.
جهت پروار بندی لازم است قرص یا شربت ضد انگل برای پاکسازی انگلهای درونی دام به مدت یک هفته تجویز شود.
محوطه گوسفند داری یا گاوداری ضد عفونی شود .
آب مصرفی دام قبلا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه معتبر ارسال شود تا املاح آن مشخص شود .
خوراک مورد نیاز تا آخر دوره پروار بندی باید تهیه و قبل از آن با یک متخصص تغذیه هماهنگی های لازم صورت پذیرد.
برای این منظور باید کارگر ماهر و ورزیده و آموزش دیده در نظر گرفته شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.